kedd, május 24, 2016

see if I care XD


10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez te vagy???? http://www.kozpont.ro/uncategorized/az-orszagban-egyedulallo-lovasiskola-indul-vajdaszentivanyon/

Noémi írta...

nem hinném, hogy láttál valamelyik képen.

Névtelen írta...

Nem vajdaszentivánnyi vagy???

Névtelen írta...

és lovagolsz!!!

Noémi írta...

nem és de, de attól még nem muszáj én csináljak lovasiskolát.

http://www.hhrf.org/nepujsag/16jul/16nu0707t.htm írta...

A bikafuttatást ellenzik

Jelképes vérfürdôvel tiltakoztak állatvédôk az észak-spanyolországi Pamplonában kedden, egy nappal a San Fermín-ünnep kezdete elôtt, amely bikafuttatásairól világhírû.

"San Fermín vérben fürdik" – több nyelven ez a felirat állt azokon a piros vödrökön, amelyekbôl a kiontott vért szimbolizáló vörös festéket öntötték magukra, majd azt kiabálták: szüntessék be a bikaviadalokat!

"A San Fermín tökéletesen létezhet a bikaviadalok nélkül is. Nem az ünnep, hanem a kegyetlenség, a kínzás és az ártatlan állatok megölése ellen vagyunk" – mondta Aída Gascón az AnimaNaturalis igazgatója.

A nemzetközi PETA és a spanyol AnimaNaturalis nevû szervezetek 75 aktivistája fejére erôsített szarvakkal, félmeztelenül vonult fel a város önkormányzatának épülete elôtti téren, épp ott, ahol másnap délben megnyitották az ünnepi eseménysorozatot.

Az állatvédôk nemcsak a viadalok, hanem a bikafuttatás és az állatokkal való rossz bánásmód ellen is tiltakoztak kiállásukkal.

Gascón szerint sokan nincsenek tisztában azzal a kegyetlenséggel, ahogy megkínozzák és meggyilkolják a bikákat a futtatások után.

Az állatvédôk aláírásgyûjtésbe kezdtek, hogy Pamplonában és az egész navarrai tartományban tiltsák be azokat az eseményeket, amelyek a bikával való küzdelemrôl szólnak.

Kevesebb mint egy nap alatt több mint ötezren csatlakoztak az interneten zajló aláírásgyûjtéshez.

A tiltakozás ellenére Pamplonában minden készen áll a város védôszentje, San Fermín tiszteletére rendezett kilencnapos programsorozatra.

Összesen 410 különbözô vallási, kulturális, hagyományôrzô és szórakoztató eseménnyel várják az érdeklôdôket. A programok 6 százalékában a bika fôszereplô.

Spanyolország leghíresebb fiestájára Spanyolország és a világ minden tájáról turisták tömegei érkeznek, hogy részt vegyenek a több napig tartó mulatozásban, evés-ivásban. A bikafuttatásokra, amelyeken a belváros csúszós macskakövein kell szaladni a szabadon engedett bikacsorda elôl, azonban csak néhány százan neveznek be közülük.

Pamplonában a középkor óta rendezik meg San Fermín-ünnepét, amit Ernest Hemingway: Fiesta (A nap is felkel) címû regénye tett világhírûvé. (Fehér Krisztina – MTI)

Noémi írta...

fuck Ernest Hemingway ha bátorította a bikafuttatásokat és a bikaviadalokat, és mindenkit aki kínozta, kínozza és kínozni fogja továbbra is az állatokat!

Unknown írta...

Hiányolom,hogy nem irsz mostanában Zeuszról, Fizzyről. Képek??
Ki szokta patkolni a lovakat nektek? Gondolok itt a hátaslovakra. És Zsuzsa miért adja el a lovát? Nem az én dolgom, de mióta olvasom (olvasnám) a lovas életetek eseményeit, ő is érdekel. Természetesen erre nem muszáj válaszolni,de mindig tanul valamit az ember (főleg én).Bocsánat, ha zavarónak találtad a kérdéseim.

Noémi írta...

nem zavaróak a kérdéseid :)
egy helybéli patkolja meg körmöli a lovaimat.
a részleteket Zsuzsától kell megkérdezni, nem tudom honnan tudtad meg.
képek fentebb. :)

Unknown írta...

Köszi. OLX-en van Dallam.
Jó lovaglást!