péntek, december 07, 2012

a hülyeség nonpluszultrája, állatorvosok vs. vadlovak : 1-0

"Din această cauză, autorităţile au angajat mai multe firme care să strângă animalele, să le facă teste de sânge (pentru a vedea dacă sunt sănătoşi sau suferă de anemie infecţioasă, o boală a cailor care se poate transmite şi vacilor), după care să decidă ce trebuie făcut cu cabalinele." http://www.gandul.info/news/padurea-letea-masacrul-cailor-dusi-la-abator-sunt-foarte-frumosi-dar-noi-nu-ii-omoram-pe-plan-local-am-vrut-prin-actiunile-astea-sa-i-dam-la-carne-8272263
 Mihai Schiau azt írja a Duna deltai lovak kínzásáról és mészárlásáról szóló cikkben a gandul.info weblapon, hogy a lovak fertőző kevésvérűsége fertőző, átterjed a tehenekre. Nem tudom ezt hol hallotta, mert ekkora aberációról azért ritkán hallani, és ezt közzé is teszik a neten!
Nem voltam az országban amikor ezt leművelték, ez a tavaly májusban történt, és véletlenül találtam meg az erről készült videót a youtube-on. Nem tudom elhinni, hogy az állategészségügyi hatóságok képesek voltak ezt leművelni ezekkel az állatokkal, a 21. században! ... szégyellem magam helyettük is, merthogy "kollégáim".
a videó linkje :  http://www.youtube.com/watch?v=3ZufXSc6_lM

A vadlovakat védeni kellett volna, és más, humánusabb módszerek is vannak arra, hogy vérvizsgálatot végezzenek vadlovakon, nem ilyen barbár, primitív módszerrel, meg aztán vágóhídra küldeni őket vagy halálra éheztetni, stb.. Ha nem tudok valamit, megkérdezek olyasvalakit, aki tudja. Kérdezni nem szégyen, de ezt csinálni, amit ezek leműveltek, ezt inkább nem minősíteném.

36 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mi van, elfeledted, hol élsz? - Románia ez, bazdmeg!

Névtelen írta...

Miért szégyellnéd magad (helyettük-nevükben)? Te nem vagy ők!

Noémi írta...

Ne durvaskodjunk, nevtelen, ilyesmit meg az amerikai tulajdonosok is megtesznek, lasd az animal planet adasait.
Azert szegyellem magam helyettuk is, mert kollegaim, allategeszsegugyi hatosag, allatorvosok ... egyszer meg irtam is a bukaresti ANSV oldalara, amikor volt a madarinfluenza hiszteria, mert mutattak a teveben, ahogy elo madarakat gyujtanak meg, ahelyett hogy humanus modszerrel altattak volna el oket. De suket fulekre talaltam. Kulonben ott olyanok dolgoznak, akik eletukben nem dolgoztak terepen es osztogatjak hogy mit es hogyan csinaljuk, de sajnos az allatorvosok zome maganakvalo es gyava, csak egymas kozott tudnak panaszkodni, keves az aki ki mer allni mondanivalojaval.

Névtelen írta...

Dehát Románia (is már rég) Európa, nem? Bizonyos előirásokat azért csak be kell tartani itt is, nem megyünk ki gépfegyverrel állatokat lövöldözni! Akármit itt sem lehet!

Noémi írta...

Ne legy ennyire naiv nevtelen, ebben az unio nyugati orszagai vannak elmaradva Romaniatol! Ez majdnem minden lehetoseg orszaga, mint Amerika volt a telepesek invaziojakor.

Névtelen írta...

Ne haragudj, kedves Noémi, de én ezt egy kicsit árnyaltabban látom. Sokan birálják Romániát, amiért például energetikai szektorát teljesen eladta a külföldieknek, a nagy nyugati moguloknak, olyannyira, hogy semmi beleszólása nincs már az árakba, és az árakat - a reális áraktól eltérően - mindenki igyekszik a csillagokig srófolni, hogy minél gyorsabban minél több pénzre tegyenek szert, bármi áron (manapság mindenki igy van ezzel, sajnos nem csak ők). Ezeket a nagy pénzeket hatalmas bőröndökkel viszik ki ebből az országból, de ezt mindenki tudja, a nagy nemzetközi pénzintézetek is, akik ezt kérik az országtól. A nagy nyugatiak ilyesmit soha nem engednek meg maguknak. A francia, a német állami ellenőrzés - és tulajdonban tartja az energiaszektorát. Nos, hogy minden rosszban van valami jó: ezzel Románia biztosithatja is egyben magát: ezeknek a nagy nyugati hatalmaknak érdekük lesz, hogy az ország ne menjen csődbe, mert akkor nekik is vége a nagy bőröndvivő vagyonocskáiknak. Jelenleg csak a román gázon fele-fele arányban osztozik a német meg a francia. No de túl messze kalandoztam? Aligha hiszem. (Sajnos az energiaszektor nem szerepel nemzetbiztonsági veszélyként - legalábbis a jelenlegi titkosszolgálatok jelenlegi érvrendszere szerint nem -, ahogy az erdőirtások sem - óránként 3 hektár erdőt vágnak ki országunkban) Az állatok világától lehet kicsit messze állok. Az amerikai telepesektől kevésbé. Nem tartanám magam annyira naivnak. Csak egy kicsit árnyaltabban látom a dolgokat. Hogy valakinek nem tetszettek a Duna-deltába élő vadlovak, meghiszem azt. Nem kellett volna kivégezni őket, mind egy szálig. Be lehetett volna fogni egy farmba, s egyenként átvizsgálni mindegyiket, szép lassan. Európán innen, Európán túl.

Névtelen írta...

(nem minden posztkommunista kelet-európai ország ilyen buta, mint Románia. Csehország sem engedte ki állami kézből az energiaszektorát, még ma sem, és nem is áll szándékában. A szlovákok kiengedték, és most nagyon bánják: többször próbálták magánkézből visszavásárolni az államnak az energiaszektort, de eddig még nem sikerült - nem volt annyi pénzük)

Névtelen írta...

Amerikát én csodálom is, meg nem is. Hogy minden második ember kövér és lövésre kész pisztoly van a zsebébe,... talán sohasem fogok én már oda eljutni, azt viszont nem mondhatnám, hogy nem is szerettem volna, vagy nem is szeretnék, mert baráti körömben látom, hogy aki elment oda 1 évre, és hazajött, úgy él, mentálisan, hogy irigylem őket, és saját eszemtől soha nem fogok mentálisan én odáig felfejlődni. (mint ahogy a filmekből látjuk - pozitiv értelemben)

Én itt is egy kicsit másként látom a világot, és legfrissebb felmérések szerint még ma is a legélhatőbb országok Észak-Európában találhatók, a Jűtland-, ill. Skandináv-félszigeten, és hát Új-Zéland.

Névtelen írta...

Ó, nem! Az Animal Planetet nem szoktam nézni, mint ahogy más tévécsatornát sem, hisz nekem soha nem volt tévém, most sincs, és nem is lesz, de nem is szeretnék! Elég nekem az internet, de azt is csak esténként használom, elég kevéskét... Még régebb a nagyszüleimnél kaptam késő este el egy műsort, egy ló nem akart az utánfutójába felmenni, na egy órán át adták a ló-pszihológus egyheti melóját, ahogy kitudakolta a ló baját, s végül lépésről lépésre megtanitotta újra önmaga lenni. De ezt is csak azért néztem, mert egy (angol) nagyon szép kis nőcske csinálta végig (aki értett a lovak nyelvén, külön hivták erre az esetre őt, mert nagy szaki volt a témában, és uralta-irányitotta is a nagy - számára idegen - állatot), aki egyenruhába volt. Láttam én ilyen egyenruhát még régebb az Eurosporton, amikor meg szokták mutatni focipályányi versenyeken, hogy mit tud egy ló... Marosvásárhelyen a sportcsarnok előtt láttam élőben egy ilyen szép kis nőcskét, egyenruhába, ostor is volt nála, fekete, meg kalap (sisak?!), meg szűk kis mellény, testhezálló fehér nadrág, fekete, hosszúszárú csizma, stb... Az aszfaltúton a kocsik között jött ki egyedül a lovarda felől, én nagyon megcsodáltam, élőben még sokkolóbb (pozitiv értelemben) számomra a látvány... Mit csináljak... Engem soha nem érdekelt az Animal Planet, ezt az adást is csak véletlenül kaptam el, ahogy kattogtattam unalmamban a tévécsatornákat, keresvén valami magamnak valót... S csak ezért néztem végig, emiatt a szép kis nőcske miatt, magamhoz nem nyúltam, egyáltalán, és mégis felállt. Jól esett ezt végignéznem egy órán át! Ilyesmi bizony csak az Eurosporttal szokott velem előfordulni, a női műugrók, meg a női tesépitők láttán... Mint Bartha Adriennel a Playboyban (ez egy lovas fotósorozat volt, egyébként playmate a lány, 9o-6o-9o-es méretekkel)... Egyszóval én nemcsak a nőket szeretem, hanem a lovagoló nőket is. És most nyugodtan haragudj meg rám, és töröld ki ezt a bejegyzést, még mielőtt zaklatással vádolnál (hidd el, semmi olyan nincs benne, de amilyen te vagy, még könnyen kiolvashatod...), teljesen elüt a blogod szellemiségétől!

Noémi írta...

névtelen, tőlem aztán szeretheted a lovagoló nőket, meg a bőrcuccokat, ostorokat, lehetsz szado-mazochista,bármi, mitbánomén!
és mert olvasod a blogomat, még nem biztos, hogy ismersz.

Névtelen írta...

Én csak a blogodon keresztül ismerlek, már ez igaz, de miért lenne ez olyan nagy baj? De te... Akárcsak egy Shakespeare Makrancos Katája (már régóta olvasgatlak, nem ez az első ilyesféle eseted)! Meg kéne téged jól zabolázni, ahogy Shakespeare megirta! Olyan túlburjánzó a fantáziád, hogy is mondjam, hogy ne sértselek meg... Mindig ilyen könnyen felkapod a vizet? Hagyd megmaradnom Bartha Adrienn Playboy-fotósorozatánál (miért kellene ahhoz szadomazokistává válnom?), egyébként valóban állatorvos, az apjának egy egész lovardája van, és már a fotózás pillanatában sem volt épp a legfiatalabb, de a playmate-választáson az olvasók rá szavaztak (és nem a többiekre), hiszen 3 havi fogyókúra és sport után valahogy elérte a 9o-6o-9o-es méreteit! Úgy látszik nem csak én vagyok egyedül, aki szeretem az ilyesmit (csak nem kéne gyerekek után forgolódva pedofillá, halottak után nekrofillá, állatok után zoofillá, férfiak után homoszexuálissá válnom?), mint ahogy az Eurosportot sem egyedül én nézegetem... Ha jól láttam, a lovagoló nők egyenruhája nem bőrszerkóból áll...

Névtelen írta...

Nem tudom, kedves Névtelen, mi köze a jelenlegi román energia-szektornak egy állatorvos többnyire lovakról szóló blogjához... En fin... Azért árulják az energiaszektort (is), mert:

a) nagyon elavult, régi, az ország, az állam, önerőből már nem képes felújitani a hálózatot, legfennebb külföldi kölcsönökből (önerőből még Csiáó se tudta), amit nem akarnak, mert rengeteg kölcsönt vettek fel az elmúlt 22 évben, és nem a céloknak megfelelően költötték el, azaz a nagy pénzek mind eltűntek, az ország pedig maradt ugyanolyan elavultnak (mig Magyarország legalább láthatóan fejlődött ezidő alatt), miközben valahonnan majd mégis vissza kell fizetni ezeket a semmire elprédált pénzeket

b) a román állam, nyugati nagy példaképétől, mondjuk Franciaországtól eltérően, nem volt képes az elmúlt 22 évben az energiaszektorát úgy menedzselni, mint ők, csak szétlopatni, évről-évre egyre veszteségesebbé tenni, mert az ország lakosai, az adófizetők majd úgyis fizetni fogják - hát ezt se lehet a végtelenségig, görgetni magunk előtt az egyre csak dagadó malomkövet

c) bármilyen kis pénz jól jön az eladósodott román államnak, eme ágazatok eladásából is

d) a nagy nemzetközi pénzintézetek követelménye ez: ha az elmúlt 22 évbe nem volt képes a román állam a francia mintára felfejlődni, legalább adja át a rendszert azoknak, akik ezt képesek világszivonalra emelni

Persze hogy ára van ennek, de a konkurencia majd a legjobb (legolcsóbb) megoldásokat fogja meghozni... (gondolod, hogy a nagyok nem marakodnak egymás közt, hogy kié legyen a román energiaszektor?!...)

+ e) Vargha Noémi igy ahogy van, még ma is egy csodálatos nő, kivánunk neki minden szépet és jót, munkájához méltó körülményeket, úgy is, mint lovagoló állatorvos! Miért ne szerethetnéd te is, kedves Névtelen?

Noémi írta...

"így ahogy van, még ma is" :D
másik névtelen, ezt most úgy írtad, mintha a századik életévemet taposnám ... de nem baj. :D
de köszi a jókívánságokat, viszont kívánom!

Névtelen írta...

igy első ránézésre akár huszonéves is lehetnél ;-)

jó formába tartod magad!

az a sok sport a frisslevegőn (értsd: lovaglás), az, na az, kész egészség, na az, ami fiatalon tartja az embert, a természettel való összhang

sok korodbeli (meg)irigyelhet(ne)

na de bocs, megint elkezdtem deriválni a témát

Noémi írta...

hatványozni ... :D

Névtelen írta...

hatványozni? ó! az már tehetség, az már művészet... (lám mit képes művelni a felpezsditett, túlbuzgó fantázia) - - -

Névtelen írta...

Most láttam a napokban valamelyik külföldi tévécsatornán, már nem emlékszek pontosan, nem biztos, hogy az Animal Planet volt, a lovak fájdalommentes ivartalanitásáról, kés- és vérmentes beavatkozás... de szerintem nyugisan a kóbórkutyákra is alkalmazható lenne, mondom én, bár a cikk ezt nem állitja. Tehát hogy a herezacskó fölé szoritnak egy gumit, valami speciális öntapadóst, abszolút természetes anyag, miközben a ló éjjel alszik. Ennek a guminak egyik természetes tulajdonsága, hogy amint feltették, néhány nap alatt fokozatosan, önmagától szorul, míg elzárja (elfojtja, elzsibbassza, elérzésteleniti) az idegszálakat, a vérereket, stb... addig-addig, míg egy-két hét alatt egyszerűen leszárad a herezacskó, mint az aszalt szilva, összefonnyad mint a mazsola, és egyszer csak észrevétlen lehull, mint a szélfútta, elsárgult őszi falevél, tehát a ló nem érez semmit. Nem olvastál erről? Vagy a Mezőségen még ókori eszközökkel ivartalanitnak?

Noémi írta...

szerintem érdeklődd meg, hogy a Mezőségen milyen módszerrel herélnek, mert azt rosszul tudod, hogy Vajdaszentivány a Mezőség része, egy kicsit melléfogtál névtelen.
gumiszorításos módszerrel még nem herélnek Romániában - tudtommal - semmiféle állatfajt.

Noémi írta...

az meg nagyon vicces, hogy a lovaknak álmában teszik fel azt a gumit ... aki ezt írta és akik elhiszik, azok lovat tévében vagy fényképen láttak, vagy tisztes távolságból. :D

Névtelen írta...

Néha beszoktak jönni, főleg eső után, a lakótelepemre idegen, de nem rossz, csak látnivalóan szerény, szegény emberek, senki nem bántja őket, hosszasan és alaposan átvizsgálnak minden négyzetmétert: élő csigákat szedegetnek egy szatyorba, aztán elmennek...

Névtelen írta...

A főnixmadár... A turullmadár... A sellő... A bigfútt... A loknesszi szörny... Az unikornis... A hétfejű sárkány... A lótestű ember...

Névtelen írta...

http://www.origo.hu/utazas/azsiaesausztralia/20121220-elmenybeszamolo-bhutanrol-ahol-mindenki-boldog-elso-resz.html

Névtelen írta...

Kedves Névtelen! A dinoszauruszokat már nem is irod? Hisz jómagam még gyerekkoromba hogy irtóztam a gyikoktól! Főleg, miután az állatkertbe megpillantottam a nagy példányát, a krokodilust! Mindezt tetézte, hogy a gyik farkára rávágván, saját szemem láttára nőtt az vissza! Brrr...

Noémi írta...

vannak névtelenek, akiknek elgurult volna a gyógyszere? :)

Névtelen írta...

Az Óperenciás tengeren túl talán mind megtalálhatók ezek... S a gyógyszerek? - A Székelyföldön az alkoholizmus veszi el az emberek józan eszét! Ünnepekkor aztán öntik magukba, mig hazaúton az útszélén meg nem fagynak. Hiába nó! A bernáthegyi kutyák csak az Alpokba honosok :-( Ó, meleg ölelésed bizton meggyógyitna sok névtelent!

Névtelen írta...

http://www.origo.hu/egeszseg/20121220-veszedelmes-uj-virustorzs-utotte-fel-a-fejet-a-kozepkeleten.html

Névtelen írta...

Emu szaladgált Pápán

Tréfának hitték, de igaznak bizonyult az a szilveszteri bejelentés, hogy egy nagytestû madár szaladgál a 83- as fôút elkerülô szakaszán, és egyenesen Pápa belvárosa felé halad – közölte a Veszprém Megyei Rendôr-fôkapitányság kedden. A tréfának tûnô bejelentést ellenôrizték, így a pápai járôrök azonnal a helyszínre siettek, ott azonban nem látták a nagytestû madarat; nem sokkal késôbb a szolgálaton kívüli körzeti megbízott oszlatta el a kétségeket, amikor jelezte a kollégáknak, hogy az állatot idôközben egy helyi férfi befogta, és a közeli emufarmra indult vele – tájékoztatott a rendôrség. Hozzátették: mivel a farm tulajdonosát nem lehetett elérni, a korábban struccnak hitt emut átmenetileg a szomszédban lakó fogadta be.

Névtelen írta...

Furcsálkodhat némely állatkertbe zárt állat nemcsak a havon, amit még álmukba se láthatnak, de olyan társaikon is, akiket megint még álmukba se láthatnak soha! Furcsa képződmény tehát az állatkert!

Névtelen írta...

Kedves Noémi! Már régóta csodállak... Mindig is egy ilyen szép kis okos nőcskéről álmodoztam... Aki fiatal, fitt legyen, ép testben és lélekben, és uralni tudjon egy lovat! Én egy ilyen nővel minden este boldogan feküdnék ágyba, szépen átölelvén, gyengéden karjaimba zárva, (majdnem) minden nap szeretkeznék vele, két gyereket nyomnék belé: egy kisfiút, meg egy kisleányt, azokat vele együtt felnevelném, és kiengedném őket az életbe, majd megöregednék vele együtt...

Noémi írta...

Kedves névtelen! :) mutasd magad, ha már ennyire tetszem neked! :)

Névtelen írta...

Te édes jó Istenem! Ez itt te vagy? Önts le egy veder jeges vizzel, de most rögtön, két hétig nem fogok tudni aludni!

http://www.e-nepujsag.ro/hir.php?m=45996

Jobb vagy, mint eddig gondoltam volna! Mint blogprofil-fotód! Mint bármely blog-fotód! És sokkal fiatalabb, mint valaha is gondoltam volna! Mióta foglalkozol méhészettel (is)? És hogy létezik az, hogy egy ilyen gyönyörű (arcú, tekintetű és kisugárzású) kis nőcske nem alapitott még családot? (ugye friss ez a fotód?)

Noémi írta...

Édes jó Istenem én vagyok, hát ki más lehetnék?! :) a fotó nem friss, ha láttad volna, 3 évvel ezelőtti.

Névtelen írta...

Te édes jó Istenem! 35 évesen úgy néztél ki, mint sok topmodell-arc még 25 évesen se! ...sokat nem változtál. Kicsit érettebb, nőiesebb lettél... Ha 3 év telt el azóta, akkor most 38 vagy, 5 évvel idősebb nálam, de kivülről ez csöppet se látszik...

Noémi írta...

:) ez már túl sok dicséret ... :)

Névtelen írta...

Kedves Noémi! Nem túl veszélyes magánéleti vonatkozásaid ennyire nyiltan kifektetni blogodra?

Noémi írta...

névtelen - mert ma egymásután 3 megjegyzést írtál, ezért egy személy kell légy, vedd be a gyógyszeredet és kérj meg valakit, hogy adja fel a kényszerzubbonyodat! :D