kedd, október 07, 2008

a szájhős kovács

készülünk az útra
indulás


Az itteni kovácsokról sajnos semmi jót nem modhatok . Itt mindenki azt mondja, hogy megvasalom a lovat, nem azt hogy megpatkolom. Ez mind nem lenne baj, de a mostani kovácsok csak ahhoz értenek, hogy kipucolják és levágják a ló körmét, és felverjék a patkókat, de nem lóraszabottan, kijavítva annak különböző lábvég-, pata- vagy álláshibáit, hanem csak legyen már fent az a patkó, aztán jöhet is a következő. Ismerek egy kovácsot, vásárhelyi, aránylag jól űzi a mesterségét, de nem lehet neki ellentmondani, ő mindent nagyon jól tud és jobban mint bárki más, nagyon beképzelt, meg ilyenek. Hát csak egynéhányszor patkolta meg csak Zeuszt, mert elegem lett ebből a kovácsból pont emiatt. Az nem baj ha valakinek nagy az önbizalma, de ez már nem önbizalom, ez már az önteltség és önimádat nonpluszultrája. Most kb. két hete találkoztam vele utoljára és azzal fogadott hogy "csókoljam körbe", na ezzel nincs semmi baj, ha valaki jópofásodik, viccel, de ennek az embernek a szájából olyan visszataszítóan hangzott, mivel csak mondja ezeket a dolgokat, de soha nem tenné meg, Isten őrizz, tőle nem is akarom. Erre én azt kérdeztem milyen irányból, balról-jobbra, vagy fordítva. Bármilyen irányból - jött a válasz. Persze, csak tennék neki egy ajánlatot, rögtön megfutamodna ... Szájhős!
Így aztán a beresztelki kovácshoz járok már egy ideje, vele sem vagyok megelégedve annyira, de elfogadhatóan dolgozik. Ez van, nincs más választásom.


6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Semmit nem tudok a lovakrol, a kovacsokrol meg kevesebbet, azon kivul, hogy anyai agrol a nagyapamat(Isten nyugtassa) Kovacs-nak hivtak, ami nem egy ritka nev sehol a vilagon, hisz tele a vilag Smithekkel. De ismerem a ferfiakat. Igaz, nagyreszere nem ervenyes az a szepseges, gerinces, ertekes kifejezes, hogy ferfi. Nagyresze csak egy pasi. Arcnelkuli, agynelkuli.
Ez a kovacs egy bunko. Nagy a valoszinusege, hogy ha az ember odaallna ele es azt mondana kefeljunk, bargyun vigyorogna es nem tudna mit mondjon vagy tegyen, aztan visszakozna, elszaladna, mint szelvesz. De szerencsejere az ember nem all oda ele , mert meg a gondolat is undorito, hogy iyennel egyesuljon testileg az ember.
Szeretem a ferfiakat.

Henn János írta...

A világrend, a keresztényi erkölcs és a társadalmiasság szempontjai szerint az arcnélküli - agynélküli pasi a pasi, az alfahím. Aki ez esetben, és az előbb említett szempontokat figyelembe véve a kovács. Tele van a világ velük. Sok, túl sok a kovács. Próféta kell, beavatott - nőből, férfiból.

Noémi írta...

madarka, teljesen jó a meglátásod, ez az ember egy bunkó. Ha eszembejutna és viccből tennék neki egy konkrét ajánlatot, abban a pillanatban úgy reagálna mint ahogy te is leírtad. Sajnos nagyon kevés az igazi férfi, az akiről azt lehet mondani hogy férfi. Az ilyen arcnélküli-agynélküli pasikhoz olyan nők is társulnak általában, tehát belőlük is van elég, olyan igazi nő is kevés van ...
Én is szeretem a férfiakat.

Noémi írta...

János, az ilyen alfahímektől már torkig vagyok, elegem van az ilyen kovácsokból. Hol vannak az igazi nők és férfiak? Egy párat én is ismerek.

Névtelen írta...

De az ilyen kovácsnál minden a farkában zajlik le, vagy talán még ott sem. Az igazi férfi - és a nő is - a fejével tarol, kényeztet, ajz. A többi, akár a fúga melléktémái, a főtémából adódik, és csak erősíti azt. Lehet, hogy ne voltak megfelelő példaképei(k), érzéseiket elfojtották, suta papi dumákkal eltompították. Sok az érzelmi analfabéta, és nincs rá pirula, sajnos.

Noémi írta...

Te Szilárd, ennek az embernek a dolgok nem a farkában zajlanak le, habár ő meg van győződve arról hogy ő egy alfahím, de nem egy férfi, hanem ahogy Madárka is írta : egy arc- és agynélküli pasi, csak egy a sok közül.