szerda, november 25, 2015

humanity is a failed, fucked up experiment.

10 Facts About Our Society That We Oddly Accept As Normal
  1. We prioritize money and the economy over basics like air, water, food quality, our environment and our communities.
  2. We utilize an economic trading system that facilitates the death of millions of people each year.
  3. We divide the worlds land into sections and then fight over who owns these sections.
  4. We call some people "soldiers" which makes it OK for them to kill other people.
  5. We torture and kill millions of animals everyday needlessly for food, clothing and experiments.
  6. We send children to school for their entire childhood to memorize facts and skills that they will rarely use. More on education here.
  7. We impose financial pressures on parents, forcing them to miss out on vital stages of their child's development.
  8. We have thousands of religions, each one believing that their God or god-story is the only true and unique version.
  9. Love and compassion, which promotes life, are mocked as facile. Whereas war, which harms life, is seen as honorable.
  10. Anyone with a really useful invention, can forcefully prevent others from using or modifying it.

( http://www.sott.net/article/284977-Is-humanity-a-failed-experiment-10-shocking-facts-about-society-that-we-accept-as-normal )

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Veletlenul sem akarok veled vitatkozni, de azert kerlek nezd meg a mellekelt linken talalhato cikket.
Kellemes, csendes, boldog unnepeket kivanok neked!
Puszi
http://www.cmu.edu/news/stories/archives/2015/december/diet-and-environment.html

Noémi írta...

én is minden jót kívánok neked, családodnak!

cá írta...

Nézd csak mit találtam a napokban a youtube-on! A Fővárosi Operettszínház KERO-rendezte 2oo9-es Csárdáskirálynőjét! 3 felvonás, 2 óra 32 perc, nekem a 23-ik percében, mint potens férfiembernek aki szereti a szép nőket, hirtelen spontán erekcióm lett, az M1 telt házas színházi tévéfelvétele május 2-áról (egy szombati nap volt)! Én a budapesti operettszínházban még nem jártam, kívülről se láttam, bár épp eleget voltam a magyar fővárosban (s most is bármikor visszatérnék)... A magyar operettet hungarikummá emelték, ekkor került át ez a színház a fővárostól a minisztériumhoz (képzelheted, milyen boldogan adta át a főváros ezt a színházát: megszabadult egy jó nagy pénzkiadástól, s most azt a pénzt másra költheti), ez a főváros egyik legjobban – ha nem a legjobban működő színháza: telt házakkal mennek az előadások minden este, előadásaikkal állandóan járják külföldöt, alig lehet jegyeket kapni... Az 1915-ös Csárdáskirálynő (tehát pont 1oo éves, tehát az első világháború kellős közepén mutatták a világon előszőr be) minden idők legjobb magyar operettje, világhírű, biztos vagyok benne, hogy megállás nélkül végignézed te is a laptopodon, szilveszterkor mutatják be MVH-n is (egy előadást 3 hónap alatt csinál meg bármely színház a világon, tehát itt is, ami azt jelenti, hogy október 1-én fogtak neki), de addig fogják játszani, míg néző lesz rá... Magyar színházművészeti szempontból én ezt tudnám ajánlani szilveszterre, örvendek, hogy MVH-n is elérkeztek egy ilyen szintre a színháziak, de ha neked a Hahota kell, esetleg a Gruppenhecc, hát akkor oda menj (a Gruppenheccet amúgy a Gaga Rádió is adni szokta, ami amúgy megy free on-line a neten is – de én semmilyen rádiót nem szoktam hallgatni)!

https://www.youtube.com/watch?v=NXYud6tUDps

cá írta...

BÚÉK!
A Kossuth-rádió 3 órás szilveszteri kabaréjának első része itt (azért ajánlom, mert kabaré tekintetében ma ők a legjobbak):
https://www.youtube.com/watch?v=qtAQACQ1cYA
A tegnap este egy régi jó barátomnál egy régi jó szokásomhoz híven megnéztem a novemberben MVHn az Alternatívon a KultPal nagytermében is vetített, Oscar-díjra jelölt, de végül a végső 5 jelölt közé be nem jutott 2o14-es svéd FORCE MAJEURE-t, lásd itt:
https://www.youtube.com/watch?v=fjjzVbTBF8o
valamint itt:
http://www.imdb.com/title/tt3630276/?ref_=nv_sr_1

Noémi írta...

BÚÉK!

Névtelen írta...

SZERETLEK

Noémi írta...

ÉN IS!

Névtelen írta...

http://www.szinhaz.hu/kulfold/63050-bekerult-az-oscar-dontobe-a-saul-fia

https://www.youtube.com/watch?v=rPUg8rBloVI

Névtelen írta...

Az nem állatkínzás, amikor a ló szemeire szemfedőt adnak? Merthogy akkor a ló nem látja a világot teljes egészében...

Noémi írta...

tudtommal szemfedője a halottaknak van, a lovaknak szemellenzőt tesznek. nem kényelmes nekik, mert korlátozza a látásukat, de azért nem nevezném kínzásnak.

Névtelen írta...

És ugyane gondolatmenet alapján szeretném kérdezni: amikor a lovakra csengőket aggatnak, és menet közben állandóan cseng... Az nem teszi tönkre a lovak idegrendszerét?

Noémi írta...

ne haragudj, de sokkal súlyosabb dogokat követnek el a lovak ellen akaratuk ellenére, mint például háborúba küldik őket,meg hormontermelésért szomjaztatják őket, egy helybe állva és egész életükben csak csikóztatják őket, a csikókat meg megölik, meg olyan zablákat tesznek a szájukba, hogy véresre sebzi azt, vagy kettévágja a nyelvüket és még elég sokáig sorolhatnám ... és téged a csengettyűk zavarnak ...

Névtelen írta...

Nem haragszom. Rád semmiképp sem. Én az állatorvostudomány álláspontjára vagyok kíváncsi! Károsul-e egy ló hallása vagy idegrendszere a csengők miatt? De ugyanakkor arra is kíváncsi lennék, hogy az nem káros-e, amikor a lovak farkát összefonják, lerövidítik vagy levágják?