kedd, május 12, 2015

napsütés legelés olvasás légycsípés izzadás pihenés :))))






1 megjegyzés:

Czirják Árpád írta...

Kedves Noémi! Téged nem környékeznek Henn Jánoshoz hasonló gondolatok blogod törléséről? Mert végülis ez a blog, amit csinálsz... Kinek? Minek? Mit? Miért? Tulajdonképpen a facebook a legmenőbb – és más semmi! Jó-jó, én még be-beírogatok neked, néha ezt-azt, biztos hogy több olvasód van, akik nem irdogálnak ide be neked (mert regisztrálniuk kell, s azt meg minek? Túl bonyolult)...

S amúgy? Milyen szexi ez a csizmád is! Sarkantyú? Ostor?

Most jövök rá, hogy miért van a farzsebedben a Samsung Galaxy S VI-os! Mert azon van GPS és mindig tudod, hol vagy, soha nem tévedsz el, mindig mutatja a hazavezető utat! Ilymódon bármikor bármerre bandukolhatsz Marosvécs és Mikháza között a Mezőségen vagy a Nyárád-mentén...

Mit olvasol? Wass Albertet? Mit? Benne van a XX. századi magyar irodalom-tankönyvekben! Épp a napokban láttam nagymamám könyvespolcán az életműsorozatból néhány kötetet, én még semmit sem olvastam tőle, de hamarosan fogok, egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy tényleg az-e ami, vagy csak egy felfújt lufi? Néhány évvel ezelőtt, 2oo5-ben, nem is oly rég tehát, A Nagy Könyv c. magyarországi felmérésben az egyik legkedveltebb magyar írónak bizonyult: az 5o legnépszerűbb magyar regény között szerepel: A funtineli boszorkány, az Adjátok vissza a hegyeimet! és a Kard és kasza.

Mennyit szoktál lovagolni? Cegére a Wass-kúriára nem mersz ellovagolni? Túl messze van, vagy mi?

Most ugrik be nekem, hogy a fehér Isten az tulajdonképpen a kutya-menhelyen a... 14 nap után, amikor egy kutya már nem kell senkinek... elaltatják... örökre... az a fehér köpenyes állatorvos nő Mundruczó filmjében (és tehát ilymódon tulajdonképpen minden orvos egy-egy fehér isten, azaz fehér köpenyes isten, aki dönteni tud életről és halálról), amikor a Tom macska a rajzfilmen a tévében Liszt rapszódiát zongorázik a váróteremben lévő kutyáknak, ő meg beadja egy kutyának a végső adagot... Bár... Szerintem semmi értelme. Szerintem bőven elég, hogy miskárolnak egy kutyát, a menhelyen nyugisan ellehetne élete végéig... S a zárókép meg mi? A) Lili apja azt mondja a hentes kérdésére, hogy hívja-e a rendőrséget? – Még ne. Várjunk még egy kicsit. – Ezek szerint később kihívja a rendőrséget, akik az összes kutyát kilövik. Vagy a kevésbé valószínű B) változat – nem hívják ki, a kutyák csodás módon Lili trombitálására Hagennel együtt mind visszaszelídülnek, Lili és az apja pedig velük együtt lefekszik a földre: az ember fejet hajt a megszelídült kutyáknak és kutyává válik, kutyákkal egyszintre helyezkedve? A kutyák hajtanak fejet az embernek – és várják kivégzésüket?

Május 24. Pünkösd első napja. Te, mint keresztény magyar ember, mezőségi székely lovász-nő jössz-e Csíksomlyóra az MVHn is áthaladó zarándokvonattal? Böjte Csaba, a dévai árvaház mindennap kolduló ferences szerzetese ott lesz (a vonaton is)! Vagy inkább lovaddal jönnél?

További jó munkát és ahhoz megfelelő körülményeket kívánva
Szeretettel üdvözöllek innen MVHról
Én, aki néha el-elgondolkodom, költözzek-e ki Vajdaszentiványra, egész évben reggeltől estig paradicsomot termeszteni?