hétfő, január 28, 2013

farsangi lovastúra a hétvégén :)

24 megjegyzés:

Névtelen írta...

https://www.youtube.com/watch?v=VvUYTg2DoSc

http://en.wikipedia.org/wiki/Fernando_Solanas

Noémi írta...

hogy jön ez ide?!

Noémi írta...

infantilis, idétlen, többet ne írj ide, mert úgysem teszem fel

Noémi írta...

kusti!!

Névtelen írta...

http://www.greenpeace.org/romania/ro/campaigns/agricultura-sustenabila/comisia-europeana-pesticide/studiu-efsa-albine/

Névtelen írta...

http://www.greenpeace.org/romania/ro/campaigns/energia-nucleara/semneaza-petitia/

Névtelen írta...

http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20130130-a-magyar-ember-nem-eszik-lovat-hazai-lohuspiac.html

Névtelen írta...

Kedves Noémi! Te nagy szaki vagy! Azt irja a mai Népújság, hogy Marosvásárhelyen az állatkertben a medvék nem alszanak téli álmot, azaz nem hibernálnak! Hát ezt meg hogyhogy? Nem medve a medve? Vagy ők kivételt képeznek?

Noémi írta...

kedves névtelen! először is én nem vagyok nagy szaki, másodszor a téli álom és a hibernálás nem ugyanaz.
azt feltételezem, hogy mivel több napja már enyhe az időjárás, annak a hatására ébredtek fel a medvék. nekik mindegy, mert ők kapnak enni, nem úgy a vadonélő medvék, ők meg kell keressék maguknak. úgy tudom, ha megébredtek, már nem térnek vissza folytatni a téli álmot.

Névtelen írta...

"A népi hiedelem szerint ezen a napon, Gyertyaszentelô Boldogasszony napján szakítja félbe téli álmát a medve, és ha barlangjából kibújva meglátja árnyékát a napsütésben, folytatja a szunyókálást, mert tudja, hogy messze még a tavasz, ha viszont zord, hideg idôre ébred, és árnyékát sem leli, nem bújik vissza többé, hiszen nemsokára itt a kikelet. A marosvásárhelyi állatkert mackói persze nem adhatták elô a barlangos jelenetet a nagyszámú publikumnak, ôk ugyanis nem alszanak téli álmot, azt viszont mindenki megállapíthatta, hogy ezen a se hideg, se meleg, borongós délutánon a Balu-rokonság árnyéka nem volt látható." A mai Népújság irta ezt, idéztem. De végülis akkor egyetértünk: az állatkerti medve domesztikálódott, háziasitották, tehát már nem az, ami volt. (Gondolom, ha visszahelyeznék eredeti élőhelyére, elpusztulna...)

S kérdem én, ha az állatkertbe nem hibernál a medve, akkor hogyan akarják ellenőriztetni a diáksereggel ezt a néphiedelmet? Ahhoz nem a Kelemen-havasokba kéne felmenni, minimum minimorum "Isten székére"?

Vagy csak ez is valami humbug, ócska cucli-gumi?

Névtelen írta...

És akkor most nem tudja a laborba megállapitani a nagy angol, francia ellenőr, hogy az átcimkézett román csomagban akkor most marha-, ló-, avagy szamárhús van?

Noémi írta...

és azt sem tudják, hogy a duna-deltai vadlovakat mészárolták le, és olyan körülmények között jutottak el a vágóhídra, amit most nem sorolnék el.

Névtelen írta...

Hát hogy nem tudja? Beteszi a mikroszkóp alá a darab husikát, bekukkint a nagy kutató, s máris mondja: ez kéremszépen marha, ez ló, ez szamárhús. Vagy mégsem tudja?

Névtelen írta...

Petry marosvásárhelyi húsüzeme 1oo%-ban EU-konform! Bármilyen állatot feldolgozhat, még a betegeket is (ha jól tudom) csak ő vághatja le a városban... A város(és nemcsak) húseladásainak több mint felét ő uralja!

Noémi írta...

azt nem mikroszkóppal határozzák meg, hanem antitestekkel.
a megyében még vannak más vágóhidak is, nemcsak Petry, viszont ő azok közé a kevesek közé tartozik, szerintem, akik nem keverik mindenféle hússal termékeiket. mások garázsokban levágott lovak húsával keverik, vagy kezelt, beteg állatok húsával, stb., inkább nem folytatom, mert gusztustalan.

Névtelen írta...

Nem gusztustalan, csak az ellenőrök dolga lenne! Akik, most is, mint mindig, elhizva alusznak a túlfűtött irodában, ilyen-olyan papirok közé bújva! Téged meg lehet szeretni, mert te mindennap kint vagy a friss levegőn, lovagolni... Ja' jut eszembe, most péntek délután láttam a TVR2-n egy angliai lovas-műsort... nem láttad véletlenül? (Látod mégiscsak milyen jó európainak lenni? - Én ejsze több mint 1o éve már, hogy csak Petrytől v-eszem a húst...)

Névtelen írta...

Ha antitestekkel határozzák meg, akkor mit van kétségbeesve az angol meg francia ellenőr, hogy nem tudja biztosan megmondani, hogy marha, ló, vagy szamár, avagy kevert húsról van szó? Ha jól tudom, beteg állatok húsát nem lehet közélelmezési forgalomba hozni... És amilyen szigorú az EU, mégis hogy kerülhettek polcra ilyen gyanús román termékek? Vagy már az EU ellenőreit is "ilyen könnyen" át lehet verni?

Névtelen írta...

Petry, ha jól tudom, Németo.-ba (is) exportálja tiszta termékeit. Elég furcsa lenne, ha csalna, mert csak egyszer bukjon le, s az egész húsüzemének lőttek! Amúgy nem esik a BTK hatálya alá a kevert hús?

Noémi írta...

nem láttam az adást.
Romániában olyan dolgokat művelnek vágóhidakon, hogy azt jobb nem tudni, és sajnos nemcsak itt. lehet sehol sem állították meg a lóhúst szállítókat, és zavartalanul intézték az átadást.

Névtelen írta...

Ez volt az, sajnos nem kaptam meg sem az ismétlését, de bár egy néhány perces reklámot se...:

http://tv.acasa.ro/cavalerii-legendari/08-februarie-2013

Névtelen írta...

Magyarország nemrég ideiglenesen leszedette a polcokról az import pangasiust... Romániába nem hoztak ilyen intézkedést...

Noémi írta...

nem találtam meg hol lehet a neten megnézni ezt az adást, mert tévét nem nézek ... az adás melletti képen pedig mintha egy csikós lenne.

Névtelen írta...

Unalmamba kattogtattam a tévécsatornákat, tehát gondolhatod, hogy maga az adás milyen jó lehetett, ha leálltam, és végignéztem. Igaz, lovakról szólt... (és a lovakhoz nekem annyi közöm, mint neked egy villamosmozdonyhoz)

Noémi írta...

de miért csikós van a képen?!