vasárnap, március 13, 2011

a tudomány szolgálatában ... megéri ez az áldozat? nem ezt érdemlik ezek a lovak! és ezt állatorvosok segítik elő ...

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Drága doktornő
Szerintem ez a film a hiszékeny nyugati embereknek készült. Sajnos oda jutottunk hogy az állatokat sokkal jobban sajnáljuk, féltjük, gondozzuk mint embertársainkat.
Ne érts félre, nem vagyok a híve az állatkínzásoknak. De ne tegyünk úgy mintha nem tudnánk: a virsliben biza "ártatlan borjak" húsa van, a szalámikban"ártatlan disznók" húsa van, stb.
Én azt preferálom, hogy ártatlan állatokat egyek (helyes, nem helyes, lehet vitatkozni), az istennek sem akarok füvet legelészni. Ahogy ezt nem kívánom az oroszlánnak sem.
Mindenevő faj az ember szivem.
Szeretem a lovam de azért gyűlölöm az olyan naiv megjegyzéseket, hogy: az anyjuk nélkül kell utazniuk szegény csikók. Te is jól tudod, ilyen korban már a vadlovaknál, zebráknál is az anya leválassza a csikót, hisz már másik szopik ...
Gondolom te is szereted a lovad, de azért biza néhanapján felülsz rá. Nem hiszem, hogy azt gondolnád ez a kedvenc időtöltése és a lovad rabnak született.
Megpróbálhatjuk szebbé tenni életüket, de a valóságot nem lehet, és szerintem nem is kell, megváltoztani.
Puszil: ISTVÁN

Noémi írta...

te István,itt nem arról van szó, hogy jobban sajnálnám az állatokat, mint az embereket! Most pl. a Japánban történt katasztrófák ,sajnos még nincs vége mindennek, sújtják az ott élő embereket, nekik van most igazán szükségük segítségre. Ezt a videót nem néztem végig, csak addig amíg a vágóhídra menő csikókat mutatták. Én ezek a lovak kizsákmányolásáról, a végletekig való kihasználásáról írtam a gyógyszeripar jóvoltából, amelyik sajnos már képzelt betegségeket is gyárt, csak eladja a termékeit.
Én ha tehetem nem eszek húst, és a lovamat a társamnak tekintem, nem rabnak, sem szolgának. Más mit tesz, azt nem tudom. Én ezt.

Noémi írta...

és ha észrevetted, akkor a mindenféle mellett, többnyire lovakkal vagy a velük kapcsolatos dolgokkal foglalkozom ezen a blogon ...