szombat, október 25, 2008

a "mindenható" emberállat?

http://video.google.com/videoplay?docid=-3481883898572254535
Mindenkinek, kihangsúlyozom MINDENKINEK ajánlom, hogy nézze meg ezt a filmet, mert legtöbben közülünk, emberállatok közül, nem akarnak tudomást venni róla, nem tudják, elfordítják a fejüket,vagy úgy tesznek mintha nem is létezne semmi ilyesmi, túl érzékenyek, ártatlanok, mimózalelkűek. Hát én most néztem meg és mondhatom nagyon felkavaró, megrázó élményben volt részem és sírtam, nem szégyellem. Mint állatorvos sok szenvedő állatot láttam és látok, és sajnos tudom mi megy végbe egy vágóhídon, bármilyen fajról is legyen szó, ezért fogadtam meg már diákkoromban, hogy SOHA nem fogok vágóhídon dolgozni. Sajnos én is elfordítom a fejem, nem akarok tudomást venni arról, hogy minden egyes nem-emberállat szenved és leírhatatlan fájdalmakon megy keresztül vágáskor, a filmben amerikai vágóhidakon véghezvitt embertelen kegyetlenségeket filmeztek le, akkor a romániai vágóhidakon mi megy végbe, arra nem is jó rágondolni. Mesélt nekem valaki egy pár dolgot, ő is mészáros, szereti leölni az állatokat, és vidáman mesélte nekem - ez csak egy a sok kínzási módszer közül -, hogy vágás előtt nagyon éles késekkel vágják el a tehenek lábain az inakat, hogy lássák hogy lerogynak, vagy honnan hajlik meg a lábuk, nem is beszélve arról, hogy vemhes állatokat is vágnak le, ezekben pedig élő magzat van, nem számít ha éppen él, mozog,attól még simán le lehet vágni az anyaállatot, nem gond. Meg garázsban vágnak le lovakat, ki tudja milyen módszerrel, hogy aztán úgy adják el a belőlük készített szalámit mint "salam sasesc". A sok szörnyűség közül, amit ebben a filmben láttam, a legjobban az rázott meg, amikor mutattak egy ezüstrókát felakasztva, megnyúzva elevenen amelyik még pislogott. Az egész film alatt csak azt ismételgettem, hogy nem igaz, nem igaz, az ember nem lehet ennyire kegyetlen, pedig igen, lehet, sőt még van sok minden amit itt nem mutattak.
Az állatok iránti szeretetet csakis a neveléssel, a szülők által lehet megvalósítani, gyerekkorban, mert sajnos amit itt látok falun, az rettenetes, anyák a kutyákkal ijesztgetik gyerekeiket, félelmet, utálatot ébresztve irántuk, láttam két-három éves gyereket aki halálra szorongatta a kiscsirkét és meg sem szidták ezért, vagy nem magyarázták meg neki hogy nem szabad, sőt az anya még nevetett rajta mintha egy jó vicc lett volna. Nap mint nap itt is látom különböző formáit az állatok kínzásának, ami mély undort vált ki belőlem, főleg akkor ha látom, hogy még élvezi az illető azt, hogy fájdalmat és szenvedést okozhat annak az állatnak. Én legszívesebben egy olyan helyen dolgoznék, ahol úgy tekintenek a nem-emberállatokra mint ugyanúgy érző, tudatos, nagyszerű lényekre és ahol nem szenvednek és nem kínozzák őket.
Ha tőlem függne, megszüntetném az állatkerteket, ahol életük végéig, akaratuk ellenére be vannak zárva az állatok kisebb-nagyobb helyekre, a cirkuszokat ahol állatokat idomítanak, bármilyen módszerrel, csak megtanulja azt amit elő kell adjon, az ipari nagyságú farmokat, ahol nem élőlényként, hanem tárgyként kezelik az állatokat, mert ki vannak szolgáltatva és függnek az embertől. A nem-emberállatok ki vannak szolgáltatva az emberállat kényére-kedvére, ők a házi kedvencek, ők szolgáltatják eledelünk húsos felét, ők öltöztetnek, szórakoztatnak és a tudomány nevében feláldozzák őket és mindezt saját akaratuk ellenére.
Az igazság az szerintem, hogy az ember fél attól amit nem ért, nem fog fel teljesen, és az ember amitől fél, bármi is legyen az, óhatatlanul ELPUSZTÍTJA. Az ember sajnos nagyon önző tud lenni, csak a saját érdekeit tartja szem előtt, csak neki legyen jó, a többi élőlénnyel mi történik az nem számít. Leereszkedően, kegyesen viselkedik azokkal az élőlényekkel, akiket alacsonyabb rendűnek tart, mivel kevésbé intelligensek, nem tudnak gondolkodni, de elfelejti azt, hogy minden ugyanúgy fáj nekik is, ők is ugyanúgy szenvednek mint mi, emberek.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ne haragudj, nem tudom megnezni, nem vagyok eleg eros, nem birom nezni ha kinozzak az allatokat. Teljes mertekben egyetertek veled. Soha nem fogom megerteni mi elvezetet okozhat valakinek, hogy kinoz egy masik lenyt, legyen az allat, ember. Es igen, hibasak az anyak, az apak, mert ok maguk ilyenek, hogyan is tanithatnak meg gyerekeiknek, hogy szeressek az allatokat? Hiaba szolitom meg en az utcan a gyereket aki belerug a vedtelen, szerencsetlen kobormacskaba, hisz az apja nevet es buzditja. Nem a gyerek a hibas, o ezt latja, ezt tanulja. Mikor lesz ennek vege???? Kegyetlen leny az ember. Mert buta. Istenem, de utalom az ilyen embereket. Egyszer ok is el kellene szenvedjek azt a szenvedest amit okoznak, rugodjak oket ok nelkul, nyuzzak meg oket, s talan akkor atereznek mit csinalnak. Sokszor elforditjuk a fejunket. S a tehetetlenseg sulya borzalmas. Tegyuk meg amit megtehetunk. Egyenkent.

Névtelen írta...

éppen azért kell megnézni,hogy lássuk mire képesek azok akikkel egy faj vagyunk.

Henn János írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.